Titokba zárt sorsok

Talán semmi sincs szebb a világon, mint találni egy embert, akinek a lelkébe nyugodtan letehetjük szívünk titkait, akiben megbízunk…

Ernest Hemingway

Van úgy, hogy észre sem vesszük, hogy életünk egy mély, lelkünkben elzárt esemény körül forog. Habár mellőztük és úgy tűnt, hogy minden rendben van, az mégsem engedett el minket és nem feledkezett meg rólunk. Talán ez az egyetlen dolog, amit távol tartottunk magunktól, és mintha minden tettünk mégis ebből a soha közel nem engedett titokból született volna.

Lelkünkben több ajtó is van. Némelyik mögé talán nem merünk benézni, pedig már vágynánk rá. Megrázó történetek, kényes érzelmek, elfojtott gondolatok, titkok, tabuk, bezárt érzések, melyektől félünk vagy amelyeket szégyellünk. Ha elmondanánk, vajon elfogadnának és szeretnének így is? Talán pont ezért soha senkivel nem mertük megosztani, még magunkhoz sem tudtuk közel engedni. Inkább minden erőnkkel igyekeztünk lezárni őket és úgy tenni, mintha nem is léteznének.

Viszont akkor is hatnak, ha nem veszünk róluk tudomást, a szőnyeg alatt meglapulva jelen vannak és különleges hatalommal bírnak. Lelkünk mélyén sejtjük, hogy még ha fájdalommal jár is, közel kéne engedjük őket. Hallgassunk a szívünkre! Feltárásuknak nagy jelentősége van: lappangó életfojtó hatásuk gyengülésével elkezdhet végre beforrni és gyógyulni a belső seb.

Szeretettel várlak, ha személyes találkozásaink során védett, biztonságos közegben szeretnél elindulni a feltárás útján.